Studera musik

Vi har fristående kurser i musikhistoria, musikteori, världsmusik och populärmusik. Det finns också program på grund- och avancerad nivå.

Kandidatprogram i musikvetenskap

Masterprogram i humaniora

Fristående kurser

Att söka kurs eller program

Ansökan till universitets- eller högskoleutbildningar görs via Antagning.se.

Första gången du söker till universitets- eller högskoleutbildning måste du skapa ett konto på Antagning.se för att kunna göra din ansökan. Därefter använder du samma konto varje gång du ska göra en ny ansökan. Läs mer på universitetets informationssida om ansökan.

Svar på många frågor om antagning och registrering finner du på universitetets välkomstsida för nya studenter. Om du inte hittar svar där kan du kontakta antagningsenheten: studentservice@uu.se.

Information om specifika kurser hittar du om du går till https://studentportalen.uu.se och söker på kursens namn. Om du inte hittar tillräcklig information där kan du kontakta vår studievägledare: studievagledare@musik.uu.se.

Vad jobbar musikvetare med?

Möjligheterna till arbete efter en utbildning i musikvetenskap är många. Förutom arbete inom forskning och utbilding kan du bli musikskribent, arbeta på kulturredaktioner inom radio/TV, eller arbeta inom musikindustrin. Andra yrkesområden är kulturadministration, arbeten på konserthus, festivaler och andra organisationer inom musiklivet. Vidare finns möjligheter att rikta in sin utbildning mot musikarkiv eller musikbibliotek. Några av våra tidigare studenter har satsat på egna karriärer som musiker, artister eller tonsättare.

Studera utomlands

Är du intresserad av att studera utomlands? Uppsala universitet har avtal med ett stort antal universitet runtom i hela världen. Kontakta vår studierektor på adressen studierektor@musik.uu.se för mer information om institutionens utbyten. För allmän information om utlandsstudier, se universitetets informationssida Utlandsstudier.